מילון מונחים





מדידת עוצמת רעידת אדמה נעשית באמצעות סולם מקובל שנקרא סולם ריכטר. דירוג זה מתרגם את התנודות המתקבלות ממכשיר הסיסמוגרף למדד המאפשר להבין את עוצמת הרעידה. כול עליה בדרגה בסולם ריכטר משקפת רעידת אדמה בעלת..
להמשך קריאה


כאשר אתה בבית מומלץ לברוח אך אם זה לא מתאפשר צריך להגיע לחדר המדרגות שברוב הבניינים עשוי מבטון . אם רעידת האדמה מתחזקת במהירות ,צריך להיכנס מתחת לשולחן או משקוף.
להמשך קריאה


פרויקט תמ"א 38 הינו פרויקט נדל"ני לכל דבר ועניין בו פעילים בעלי המקצוע הבאים: אדריכל/ארכיטקט, מהנדס, קונסטרוקטורים, מפקחי בנייה, משרדי עורכי דין וכו'
להמשך קריאה


הועדה המקומית היא הועדה המנפיקה את היתרי הבנייה בהתאם לסביבה ולשיקולים אדריכליים עירוניים. ועדה זו היא המחליטה לגבי אישור תוספות הבנייה לבניין העומד לעבור פרויקט תמ"א 38. במקרים מסוימים יכול מהנדס הועדה..
להמשך קריאה


היטל השבחה המוגדר בחוק מיסוי המקרקעין-1963 הנו תשלום חובה הנדרש מבעל מקרקעין ע"י הועדה המקומית אשר אישרה את תוכנית הבנייה ובכך הביאה לעליית ערך המקרקעין של בעלי הקרקע או הדירה. חובת התשלום היא על בעליי..
להמשך קריאה


אחת מיוזמות תוכנית המתאר הארצית למיגון בפני רעידות אדמה- תמ"א 38. בוועדה מכהנים 32 נציגים כולל נציגים מהגופים הבאים: מועצות אזוריות, ראשי ערים, אדריכלים, רשות שמורות הטבע ואחרים. הועדה מבצעת בדיקות של..
להמשך קריאה


נכסים העוברים פרויקט תמ"א 38 בנוסף למיגון ואבטחת ביתם יכולים לצפות בעליית ערך של עד 40% מערך דירתם. השבחת הנכס כוללת בד"כ: חיזוק הבניין בפני רעידות אדמה, התקנת מעלית, תוספות בניה דוגמת ממ"ד, מרפסת שמש,..
להמשך קריאה


בארץ אלפי בניינים בני שלוש או ארבע קומות בהם לא מותקנת מעלית. עלות התקנת מעלית בבניין כזה יכולה להגיע ל-300,000 ₪. התקנת מעלית במסגרת פרויקט תמ"א 38 אינה עולה לדיירי הבניין מאומה מכיוון שהחברה/קבלן המבצעים..
להמשך קריאה


ועדת ההיגוי להיערכות בפני רעידות אדמה הוקמה בדצמבר 1999 ומשמשת כגורם המטה של ועדת השרים שהוקמה למטרה זו. הועדה משמשת כגורם המתאם בין משרדי הממשלה, הגופים הממלכתיים והארגונים האזרחיים העוסקים בעניין. סמכות..
להמשך קריאה


המושג זכויות בנייה אינו מוגדר בבירור בחוק המקרקעין או תקנותיו אולם הוא כן מוזכר בסעיף 71 ב לחוק "... וכן להחליט בדבר חלוקת זכויות הבנייה הנדרשות לצורך זה..." על כן משמעיות המושג הובהרו ביתר שאת בתקנות..
להמשך קריאה


חוק המקרקעין אושר ב-1969 ומטרתו להגדיר את רישום המקרקעין בישראל, למעשה החוק שהיה מונהג בארץ עד מועד כניסת חוק זה לתוקף היה חוק המקרקעין שהושתת על רישומי המקרקעין באימפריה העותומאנית מהמאה ה-13 לספירה..
להמשך קריאה


חוק התכנון והבנייה אשר אושר ב-1965, הינו חוק המסדיר את פעילותם של מוסדות התכנון בישראל כולל ועדות ארציות,מחוזיות ומקומיות..
להמשך קריאה


פינוי בינוי מוסדר בחוק בינוי ופינוי של אזורי שיקום אשר אושר ב-1965 וחוק התכנון והבניה-1965. ע"פ חוקים אלו ממשלת ישראל יכולה להכריז על פינוי של מתחם מסוים לצורך פינוי בינוי. בשנת 2006 חוקקה הכנסת את חוק..
להמשך קריאה


עיקר תוכנית התמ"א 38 והסיבה שהיא הוכנה וחוקקה בישראל הוא חיזוק הבניין בפני רעידות אדמה. חיזוק המבנה יקבע בתאום בין מהנדס פרויקט התמ"א 38 ומהנדס העירייה בה מבוצעת תוכנית זו. החיזוק יעשה ע"י קבלן ומהנדס..
להמשך קריאה


חיזוק מבנה וחיזוק יסודות הבניין במסגרת פרויקט תמ"א 38 כולל בד"כ חיזוק באמצעות אחת או יותר מהשיטות הבאות: חיזוק באמצעות קירות תומכים, חיזוק באמצעות בניית פיר מעלית ו/או עמודת חדרי ממ"דים, חיזוק באמצעות..
להמשך קריאה


מוכנות לרעידות אדמה כוללת למעשה שני מערכים: מערך היערכות ומערך תגובה. מערך ההיערכות כולל את חקיקת החוקים, התקנות (לדוגמא: ת"י 413) והיערכות בפועל למקרה של רעידת אדמה (לדוגמא: תמ"א 38 ) . מערך התגובה כולל..
להמשך קריאה


מוקד רעידת אדמה נקרא גם אפיצנטר והוא הנקודה במעטפת כדור הארץ הנמצאת בדיוק מעל מקור רעידת האדמה. זוהי הנקודה ממנה מתפרצת האנרגיה מתוך השכבות הפנימיות של כדור הארץ. בד"כ משתמשים בשלוש סיסמוגרפים במקומות..
להמשך קריאה


ההתייחסות לסביבת הבניין בפרויקטי תמ"א 38 היא בד"כ לאזור הגינה, החניה והשטחים הציבוריים כגון מעלית, חדרי שירות (אשפה,עגלות,ארונות גז וחשמל). קבוצת בוקרה בד"כ מחדשת כליל את סביבת הבניין ומעניקה לדיריו..
להמשך קריאה


סיסמוגרף הינו מכשיר למדידת עוצמת רעידת אדמה ומיקום המוקד של רעידת האדמה. מקורות המכשיר הן בסין של המאה ה-132 לספירה, שנה בה הומצא מכשיר המצביע על התרחשות רעידת אדמה. במאה ה-19 שיכללו היפנים את המכשיר..
להמשך קריאה


הועדה הבין משרדית להיערכות בפני רעידות אדמה התכנסה בשנת 2006 לדיון חירום בעקבותיו קבעה כי רעידת אדמה בעוצמה של 7 בסולם ריכטר סביר שתוביל למותם של כ-16,000 ולפציעתם של כ-80,000 איש במדינת ישראל. אירוע..
להמשך קריאה


שיטות החיזוק השונות כוללות: חיזוק באמצעות קירות תומכים- קירות הקשחה, חיזוק באמצעות בניית פיר מעלית ו/או עמודת חדרי ממ"דים, חיזוק באמצעות עיבוי וחיזוק עמודי הבניין והשלד באמצעות מסגרות פלדה ו/או בטון...
להמשך קריאה


במסגרת חידושו הכולל של הבניין בפרויקט התמ"א 38, קבוצת בוקרה משפצת כליל את לובי הבניין ומעניקה לו מראה עכשיו של בניין שזה עתה נבנה. רצפת וקירות הלובי מצופות בריצוף וקרמיקה עכשווים, מראות מותקנות ותצורת..
להמשך קריאה


במסגרת פרויקט תמ"א 38, קבוצת בוקרה משפצת כליל את חזית הבניין כולל חיפוי קרמי קשיח, חידוש חדרי הלובי והשירות ועד חידוש האינטרקום ותיבות הדואר. שיפוץ וחיזוק הבניין בד"כ מעלה את ערך הדירות הקיימות בבניין..
להמשך קריאה


במסגרת פרויקט תמ"א 38 עם קבוצת בוקרה מלבד חיזוק הבניין בפני רעידות אדמה וחידושו, יינתנו במידת האפשר תוספות הבנייה הבאות: מרפסות שמש, מרפסות סוכה, חדרי ממ"ד, חדרים ותוספות בנייה אחרות בדירה, מעלית, מחסנים..
להמשך קריאה


חוק התכנון והבניה- הועבר בכנסת תיקון לחוק המעניק פטור מהיטל השבחה למבצעי פרויקטים של תמ"א 38 חוק המקרקעין- הורדת הרוב הדרוש לאישור הפרויקט לשני שליש מהדיירים על מנת למנוע מדייר לעכב את הפרויקט מסיבות..
להמשך קריאה


תקן ישראלי הדן בבניית בניינים ובתים לעמידה בפני רעידות אדמה במדינת ישראל. תקן זה עודכן במהלך השנים ולמעשה כול המבנים בישראל להם ניתן אישור בנייה לאחר ה-01/01/1980 אמורים לעמוד בתקן 413 מלכתחילה. תוכנית..
להמשך קריאה


במסגרת פרויקט תמ"א 38 המבוצע ע"י קבוצת בוקרה יחודשו לרוב מרבית תשתיות הבניין כולל מערכת המים, הביוב והניקוז, מערכת החשמל, מערכת הגז וכו'.
להמשך קריאה